Підпис до фото 1/5

Головна - Прес – центр - Прес релізи - Новинки ТМ «Верес» на професійному конкурсі якості

Новинки ТМ «Верес» на професійному конкурсі якості

П'ять із п'яти зразків продукції ТМ «Верес», представлених на міжнародний дегустаційний конкурс «Кращий продукт-2014» – кабачкова та грибна ікра, новинки «Закуска огіркова з гірчицею», «Маринад до свинини» та «Огірки мариновані пікантні» були нагороджені срібними медалями цього престижного професійного конкурсу.

Провідний галузевий конкурс «Кращий продукт» щорічно проводиться у рамках міжнародної виставки «Продекспо». Він організований фірмою «Агроекспосервіс» під егідою Центральної дегустаційної комісії Міністерства сільського господарства Росії. Цього року в конкурсі взяло участь більше 500 компаній, представивши понад 1500 зразків продукції. У дегустаційну комісію «Кращого продукту» традиційно увійшли експерти Россільгоспнагляду, провідних галузевих інститутів і асоціацій.

На незалежну експертну оцінку продукції компанія «Верес» цього року представила кабачкову і грибну ікру та новинки компанії – «Закуску огіркову з гірчицею», «Маринад до свинини» та «Огірки мариновані пікантні», які вже отримали багато захоплених відгуків експертів та споживачів.

Усі п'ять зразків були високо оцінені експертами та отримали срібні медалі конкурсу. До речі, цієї престижної нагороди кабачкова ікра удостоїлася вже втретє, що підтверджує її стабільну якість.

Василь Миколайович Дудін, генеральний директор ТОВ «Агроекспосервіс»:

- Конкурс «Кращий продукт» проводиться з самої першої виставки «Продекспо», цього року – вже в 21-й раз. Рік від року ростуть і якість, і кількість наданої для дегустаційної комісії продукції. І якщо першого разу нам було надано близько 40 зразків, то цього року їх було близько 1500! Окремо варто сказати про склад дегустаційної комісії. Без перебільшення скажу, що вона унікальна. Центральна дегустаційна комісія затверджується Міністерством сільського господарства Росії. До неї входять фахівці з профільних науково-дослідних інститутів, представники Россільгоспнагляду, дегустатори з галузевих спілок та асоціацій. Для кожної категорії страв відбирається своя комісія професіоналів на чолі з головою, експертом у даній галузі. Так, у дегустаційну комісію в категорії «Консервація» традиційно увійшли представники Всеросійського науково-дослідного інституту консервної та овочесушильної промисловості та члени Російської асоціації підприємств плодоовочевої консервної промисловості «Росконсервпром».

Самі дегустації проходять абсолютно знеособлено, закрито та анонімно. Комісія ретельно оцінює зовнішній вигляд зразків, їх запах та смакові властивості за бальною системою і заповнює протоколи. Експерти оцінюють виключно якість продуктів, не дивлячись на популярність бренду. Перемога у конкурсі «Кращий продукт» дозволяє розмістити на етикетці знак відмінності, справжність якого суворо контролюється. Таким чином, конкурс дозволяє виробникам підтвердити високу якість своєї продукції, а покупцям – зорієнтуватися серед різноманіття існуючих товарів, обираючи кращі.